Първоначално публикувано от Novachev
Известие
Collapse
No announcement yet.
Проблем с дебитомер
Collapse
X
-
за да не отварям нова излишна тема реших да попитам тук каквото ми трябва.
1-во. Искам да пробвам да си почистя дебитомера и ако му е*а майката да си купя нов че и без тва си е за смяна.Кажете ми само кой според вас е най удачния начин за чистене и с какво да го изчистя?
2-ро. От кои магазини в София да си търся дебитомер (нещо що годе евтино и прилично,от което някои да е доволен щото чета тука че има и доволни не само от дебитомер за 500 лв.)Препоръчайте ми някой и ме насочете към магазин!
3-то. Ако се стигне до смяна след почистването, ще трябва ли да ходя на некви диагностики или само закачам новия и карам ???Или евентуално след почистването ?
Благодаря предварително надявам се да пише някой компетентен.Колата е 1,8ТС 98г.Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas
Comment
-
http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopi ... 8%ED%EA%E8
Това за почистването искам да напомня на спрея започистване да пише че трябва да се изпарява без остатък
За евтин дебитомер не е за препоръчване иначе има за около 115-160 пробвах един такъв на 6 месеца и на 6500 на трета ми светна лампата на инжекцията. Има колеги с такива дебитомери дето са доволни.
За смяната няма проблем не е нужно да се ходи на диагностика стига да не даваш на контакт при откачен кабел на дебитомера (инжекциона има функция след 20 стартирания без грешка да изтрие грешката от паметта), и оригиналните скоби на маркучите искат по специален инструмент или клещи с чалъм.156 1,8 ТS 99
Nissan Murano 2005
Comment
-
свалих дебитомера изчистих го след което очистих хубаво и дросела,след това 3-4 пъти я оставих на контакт за по минута и след което я изкарах малко на стария път за банкя..... е трее да кажа че алфата напрао изби кочината... така да върви и леко да набира и ъобще колата стана друга!Изчезна и проблема с промяната на оборотите на празен ход.Говорих и с човека дет я чистихме заедно той каза че му няма нищо на дебитомера кат о чистиш, аз вика съм чистил 100 пъти дебитомери и нищо им няма,самоче трее спря да се изпарява без остатък... това е така,и не трее да се пипа,,, само пръскаш обилно и после газДнес ще сложа и денсо-то да видиме има ли разлика !
Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas
Comment
-
Днес бях на диагностика заради оборотите на празен ход, майстора рече, че дебитомера отчита 20 кг/час въздух, а в мотора влиза 22 кг и от там оборотите се клатят и съмнения за нещо спукано. Дали може дебитомера да дава грешно инфо и какъв е тоя спрей? От каде да го взема та да пробвам.
Comment
-
колеги казвайте за този спрей че на мене ми писна,колата неще ми варви и мн мее яд.сиг че дебитомера е заминал щот като го откача колата летиии.такаче казваите да го почистя и аз.благодаряMercedes W202 - 200kompressor 99'
Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99'- ex''
Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'
Comment
-
Първоначално публикувано от DerryДнес бях на диагностика заради оборотите на празен ход, майстора рече, че дебитомера отчита 20 кг/час въздух, а в мотора влиза 22 кг и от там оборотите се клатят и съмнения за нещо спукано. Дали може дебитомера да дава грешно инфо и какъв е тоя спрей? От каде да го взема та да пробвам.
Но реално как измери точно колко въздух е влезнал в двигателя, че ти е казва такива неща?A20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
Comment